15 mars 2016
- Recept
RECEPT HALLONKAKA 40 pers
(På vikingatiden var det mycket folk på gästabuden.)
1 kg hallon
500 g smör
5 dl honung
3 dl mjölk
1 l havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 l hasselnötter (utelämnade jag)
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg hallonen i en smord ugnssäker form.
Blanda havregryn, (nötter), smör, honung, mjölk och vetemjöl.
Låt blandningen koka upp under omrörning.
Bred blandningen över hallonen.
Grädda i ugnen tills ytan fått färg, ca 15 min.
Servera kakan med vispad grädde. Receptet passar också för rabarber!
Vill du ha receptet omräknat till 10 personer, tag då detta:
250 g hallon
125 g smör
2,5 dl honung
5 msk mjölk
2,5 dl havregryn
2,5 msk vetemjöl
2,5 dl hasselnötter