Rabarberflarn

  • Recept

Rabarberflarn med riven vit choklad

8 stycken

1 rulle färsk smördeg (250 g)
1 ½ rabarberstjälk, gärna grov (200-250 g)
1 dl florsocker
50 g fryst vit choklad

Gör så här:
1. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Kavla aningen tunnare.
2. Skala rabarbern. Skär den i 10 cm långa bitar, med kniv eller hyvla med osthyvel.
3. Lägg rabarberskivorna omlott på degen. De ska bilda rektanglar. Det får plats 6 rektanglar på
degen. Skär bort deg runt rektanglarna med en kniv så att ca 1 cm deg finns kvar runt rabarberna.
4. Ta bort den bortskurna degen och kavla tunt på mjölat bakbord.
    Gör ytterligare 2 rabarberflarn och lägg på plåten.
5. Sikta florsocker över rabarbern och ställ in plåten i mitten av ugnen ca 10 min.
6. Riv rikligt med choklad över flarnen och servera med vaniljglass.

 

Om du fryser den vita chokladen är den enklare att riva.

Ta lite grövre rabarberstjälkar så går det lätare att skära dem tunna.

 

Taggar: