Parisare

  • Recept

  

  

  

  

Här kommer mitt recept på Parisare.

Första gången jag åt Parisare var hemma hos en elev, Katarina, och hennes föräldrar i Viksjö. Jag kommer ihåg att jag tyckte att det var så gott!

I receptböckerna står det att man ska ha rödbetor, kapris och eventuellt pepparrot. Men, mitt recept är mycket enklare än så. Det är så enkelt att det har blivit något av en vana att laga till Parisare på fredagkvällarna när vi kommer ut till landet.

smör till stekning
4 hg köttfärs
2 skivor vitt bröd
1 gul lök
2 ägg
salt
peppar
senap
ketchup

Skiva löken och stek den i smör.
Forma köttfärsen till två stora bollar och banka ut den.
Flytta lite på löken och stek brödskivorna i det kvarvarande fettet.
Lägg de stekta brödskivorna på varsin tallrik, löken på en annan tallrik så länge.
Stek äggen, ta upp dem. Salta lite.
Stek köttfärsbiffarna. Salta och peppra.

Fördela köttfärsbiffarna på brödet.
Lägg på lite senap och ketchup, fördela löken ovanpå, sist ägget.

Serveras med en kall öl!