Överlåtes: Föremål,böcker, tavlor, konkreta tidslinjer, idéer och tips

  • Allmänt

Unikt tillfälle!

Fem i tolv!
Klockan visar tidpunkten då Gustav III blev skjuten på Operamaskeradbalen!
 

Sökes: Skolchef/Rektor/Lärare som vill arbeta seriöst med konkret material i undervisningen som komplement till den digitaliserade.

Jag överlåter föremål (böcker, tavlor, konkreta tidslinjer och idéer och tips) som jag själv har använt mig av i undervisningen, till ett tidigare inköpspris av ungefär 200 000 kr.

Detta gör jag pga att jag inte längre arbetar aktivt som lärare och vill avveckla den delen (föremålen) av mitt företag, Historiehuset i Stockholm och endast arbeta med min historieblogg.
 

Muséerna som en resurs i undervisningen

Det är inte alla som bor så att man kan besöka muséerna i Stockholm så ofta som man skulle vilja. Jag har haft förmånen att göra det och har använt mig av muséerna i undervisningen som en resurs.
Nu kan jag dela med mig av detta eftersom jag samlat på mig både material och erfarenhet av hur man använder muséer i undervisningen.

Kanske blir det ni som kommer att bli de första i Sverige som inreder er skola med en HISTORIEVERKSTAD? Den skulle t o m  kunna ingå i en KUNSKAPSSTUDIO där man använder sig av material som är ämnesövergipande?

Om detta och KONKRETA TIDSLINJER har jag tidigare haft ett föredrag på Kvalitetsmässan i Göteborg.
Länk:  www.historiehuset.se/blog/mitt-foredrag-pa-kvalitetsmassan-i-goteborg-ka...
 

Föremål är viktiga för förståelsen – Leken är viktig för inlärningen

Idéerna till detta fick jag i Yorkshire i England där man har en ON-LOAN-SERVICE i kommunen med 2 000 föremål för skolorna att låna.


Armbindel under Gustav III:s revolution, som eleverna får tillverka själva


Mina historielådor

Länkar till fler föremål:
www.historiehuset.se/blog/exempel-pa-foremal-att-anvanda-i-undervisningen        
www.historiehuset.se/blog/fler-exempel-pa-foremal-att-anvanda-i-undervis...

Välkommen att höra av er, för intresse och mer information, till Maud Ekblad, maud@historiehuset.se eller ring 0708 120139.