Ulriksdals värdshus

  • Bildgalleri

Det här är vad vi åt i fredags. Ulriksdals värdshus ALLA HJÄRTANS DAGS MENY Hemkört till dörren, packade vi upp alla dessa kartonger. Sen var det bara för oss att värma en del i kastrull på spisen och därefter ”montera” på tallrikar. Förrätt: Kryddsotad, gravad röding med picklade kålrabbiknyten...

Taggar: 

  • Allmänt

Ulriksdals värdshus ligger i parken till Ulriksdals slott. Jacobsdal blir Ulriksdal Själva slottet har anor från 1600-talet. Det byggdes i mitten av 1600-talet av Jacob de la Gardie och fick namnet Jacobsdal. Det köptes så småningom av Karl XI:s mor, änkedrottningen Hedvig Eleonora . Hon skänkte...

Taggar: 

  • Recept

VÅRMAT FRÅN URIKSDAL Mästerkockens rabarbersoppa Karl-Heinz Krücken komponerade en annorlunda efterrätt. Man kokar rabarberbitar tillsammans med hallon, passerar soppan och serverar den med vaniljknödel och färska jordgubbar. 4 personer 500 g rensad rabarber i bitar 1 ½ dl socker 2 dl vitt vin...

Taggar: 

  • Allmänt

Rabarbra, målad av Nikolai Astrup (1880-1928), norsk konstnär. Här kommer nu att följa några rabarberbloggar där jag delar med mig av rabarberrecept från mina samlingar. Först ut är Werner Vögelis bästa rabarberpaj med kallrörd vaniljkräm från Operakällaren. Därefter Karl-Heinz Krückens...

Taggar: 

Prenumerera på Ulriksdals värdshus