semla

  • Allmänt

Fotograf Adolfson, Thomas/Nordiska museet Fastlagen Fastlagen är de tre dagar som kommer före fastan. Fastan var viktig under medeltiden. Fastan pågick 40 dagar före påsk, men man räknar inte söndagarna. Efter reformationen upphörde detta, men traditionen har fört med sig, för oss idag, ganska...

Taggar: 

  • Allmänt

I dag är det Fettisdagen och jag älskar semlor. Men jag älskar även Prinsesstårtor. En sådan här Prinsesstårtesemla kan man köpa på Pallas i Vällingby. Men jag vet inte riktigt om jag vågar...

Taggar: 

  • Allmänt

http://mobil.dn.se/mat-dryck/snille-och-smak-sara-danius-skriver-om-semlan/

Taggar: 

  • Allmänt

Brioche fourrée à la pâte d´amande et saupoudré de sucre de glace. Wikimedia Det blir i översättning: "bulle fylld med mandelkräm och vispgrädde samt pudrad med florsocker".

Taggar: 

  • Allmänt

Semlor från konditori Sans Rival i Jakobsberg. En med grädde och mandelmassa var för sig och en med mandelmassan blandad i grädden. Gissa vilken som är min favorit? Ett bröd av fint vetemjöl Ja, så är beskrivningen av en semla. Men kärt barn har många namn: fastlagsbulle, fettisdagsbulle, hetvägg...

Taggar: 

Prenumerera på semla