Operakällaren

  • Recept

Den här sockerdegen är tak över rabarbern som kan gräddas i fyra små formar eller en stor. Werner Vögeli serverade den med en pösig kallrörd vaniljkräm. Följ processen steg för steg på länken http://www.historiehuset.se/blog/werner-vogelis-basta-rabarberpaj-steg-steg RABARBERPAJ OPERAKÄLLAREN 4...

Taggar: 

  • Allmänt

Rabarbra, målad av Nikolai Astrup (1880-1928), norsk konstnär. Här kommer nu att följa några rabarberbloggar där jag delar med mig av rabarberrecept från mina samlingar. Först ut är Werner Vögelis bästa rabarberpaj med kallrörd vaniljkräm från Operakällaren. Därefter Karl-Heinz Krückens...

Taggar: 

  • Recept

2016 är det 100 år sedan Tore Wretman föddes. Jag har valt att presentera ärter med fläsk på Tore Wretmans vis. Så här skriver Tore Wretman i sin bok ”Mat och minnen ”: Om det är någon mat jag verkligen längtar efter ibland så är det ärter med fläsk. Sveriges eviga torsdags rätt. Men jag måste...

Taggar: 

  • Recept

Nobisbröd Nobisbrödet har en gammal historia. Det lär ha bakats redan på 1200-talet i Sydfrankrike. Formen var inspirerad av dragdjurens ok. Till Sverige kom receptet i mitten av 60-talet, då det presenterades för Tore Wretman på Operakällaren. Brödet har en hård och knaprig skorpa och är poröst...

Taggar: 

Prenumerera på Operakällaren