meny

  • Allmänt

"Bord duka dig!" Det här är ett av mina uppdrag av dukade bord och måltid. Middag, av karaktär som på stormaktstiden ägde rum på Ekebyhovs slott på Ekerö. Det här är min meny: Köttpastejen och päronpajen finns bland mina recept. Mer om slottets historia: http://www.ekero.se/Uppleva_och_gora/...

Taggar: 

  • Allmänt

Biskop Brask har lämnat efter sig en sorts kulinarisk dagbok. Han ger oss visserligen bara själva menyerna, men de är ganska vältaliga. Detta är en meny från en av hans middagar på 1520-talet. Köttpastejer Grytstek Rimmad oxbringa Blodkorv Fylld gås Hönsaladåb med fyra sorters mos Påfåglar,...

Taggar: 

  • Allmänt

Restaurangens födelse Efter franska revolutionen kastades kockarna plötsligt ut på gatan, från palatsköken och tvingades klara sig själva. Nu stoppades möjligheterna till ”haute cuisine” hos hovet och adeln och kockarna började att etablera sig som egna företagare. På så sätt kom deras...

Taggar: 

Prenumerera på meny