Gastronomi

  • Allmänt

Charles Emil Hagdahl som var både läkare och kokboksförfattare skrev: ”Namnet rabarber kommer af rha, apoteksvara eller drog, och barbarum, från barbarernas land.” Användning av rabarber enligt Hagdahl ”Såväl de unga skotten som de skalade bladstjelkarna anses som läckerhet och ätas råa såsom salad...

Taggar: 

  • Allmänt

Jan-Öjvind Swahn dog den 21 mars. Det vi hade gemensamt var etnologi och gastronomi. Jag träffade honom första gången när jag var bara tio år och köpte en bok av honom på Tempo i Vällingby, som jag fick signerad. Tänk, att jag var intresserad av måltidslitteratur redan som tioåring. En annan gång...

Taggar: 

  • Allmänt

Gastronomins Vänner Nu har jag valt att berätta utifrån mitt favoritintresse: mat och måltidshistoria. Själv har jag varit med i Gastronomiska Akademiens och Måltidsakademiens Vänner ett antal år nu. Det är fritt för alla att vara med där, som har ett stort intresse för mat och måltidshistoria...

Taggar: 

Prenumerera på Gastronomi