Saffranskringlor Nu har jag bakat saffranskringlor. Här är receptet: 30 st 100 g smör, rumsvarmt ¼ dl vispgrädde 1 pkt saffran ½ dl baksirap ca 3 dl vetemjöl 1 ägg, uppvispat pärlsocker till garnering Rör smöret pösigt. Häll i grädde, saffran, sirap och det mesta av mjölet. Tillsätt eventuellt mer...
Nu har jag börjat göra förberedelser för den barockmiddag som vi ska ha hemma hos oss om drygt en vecka. Inspirationen kommer från att vi deltog i en historisk måltid på Vasamuseet, som Örjan Klein hade lagat, och från den här boken. Författare är Katarina Schoerner Carr. Hon har skrivit om...
Borggården, Skoklosters slott Foto: Skoklosters slott Barockmiddag på Skoklosters slott De fyra elementen Vatten Cocktail på räkor Lättrökt laxpastrami Riesling Carte´dor, Pierre Spar Luft Kalkonspett Sessami Kycklingaladåb Rosso del Barbi -97, Fattoria del Barbi Eld Korv Diablo Kalv Calypso...