Historiskt dukade bord
Jag dukar upp ett tidstypisk bord och berättar om mat, måltider och traditioner från perioden. Deltagarna får smaka på något speciellt från denna tid. Pris efter överenskommelse.
Forntid och vikingatid
En vikingamåltid kan lika gärna intas utomhus som inomhus. Här ser man vad vi åt en dag på Gåseborg i Viksjö, rökt fårfiol, fläsk, honung, vildäpplen, kvanne mm
Bl.a. ingår ett bröd baserat på gravfynd från Birka, så kallat Fyrklöverformat bröd.
Vikingaprogram jag har haft
Kursdeltagarna i Forntidshistoria på KTH ute vid Rösaring i Upplands-Bro
Hässelby museum
Medeltid
Kan man ha saffran i håret? Vad åt Gustav Vasa till frukost?
Medeltiden är lång. Jag dukar upp bara det bästa. Du får veta allt från kungar till helgon och en kavalkad av kryddor.
Medeltidsprogram jag har haft
Hässelby museum
Studieförbundet Vuxenskolan Vällingby
Stormaktstid
Även kallad "Stormagstid", då det var fint att vara tjock.
Ibland dukar jag upp hur en måltid kunde se ut på ett regalskepp.
Stormaktstidsprogram jag har haft
Hässelby museum
Ekebyhov slott
1700-tal
Bl.a. Cajsa Wargs och professor Linnés matkunskap.
1700-talsprogram jag har haft
Klosterträdgården i Vadstena
Karlslunds herrgård
Swedenborgs lusthus Skansen
Järnboden i Harg
Hässelby museum
Barkarby bibliotek
1800-tal
Klassiska krogar och klassiska recept.
1800-talsprogram jag har haft
Hässelby museum
1900-tal
Husmanskost.
1900-talssprogram jag har haft
Hässelby museum
Barkarby bibliotek