HISTORISKT DUKADE BORD

Historiskt dukade bord

Jag dukar upp ett tidstypisk bord och berättar om mat, måltider och traditioner från perioden. Deltagarna får smaka på något speciellt från denna tid. Pris efter överenskommelse.

Forntid och vikingatid

En vikingamåltid kan lika gärna intas utomhus som inomhus. Här ser man vad vi åt en dag på Gåseborg i Viksjö, rökt fårfiol, fläsk, honung, vildäpplen, kvanne mm

Bl.a. ingår ett bröd baserat på gravfynd från Birka, så kallat Fyrklöverformat bröd.

Vikingaprogram jag har haft

Kursdeltagarna i Forntidshistoria på KTH ute vid Rösaring i Upplands-Bro
Hässelby museum 

Medeltid

Kan man ha saffran i håret? Vad åt Gustav Vasa till frukost?

Medeltiden är lång. Jag dukar upp bara det bästa. Du får veta allt från kungar till helgon och en kavalkad av kryddor.

Medeltidsprogram jag har haft

Hässelby museum
Studieförbundet Vuxenskolan Vällingby

Stormaktstid

Även kallad "Stormagstid", då det var fint att vara tjock.

Ibland dukar jag upp hur en måltid kunde se ut på ett regalskepp.

Stormaktstidsprogram jag har haft

Hässelby museum
Ekebyhov slott

1700-tal

Bl.a. Cajsa Wargs och professor Linnés matkunskap.
1700-talsprogram jag har haft
Klosterträdgården i Vadstena
Karlslunds herrgård
Swedenborgs lusthus Skansen
Järnboden i Harg
Hässelby museum
Barkarby bibliotek

1800-tal

Klassiska krogar och klassiska recept.
1800-talsprogram jag har haft
Hässelby museum

1900-tal

Husmanskost. 
1900-talssprogram jag har haft
Hässelby museum
Barkarby bibliotek