biskop Brask

  • Allmänt

Medeltida gästabud Matbordet bestod av lösa skivor, som lades på bockar. Gästerna satt bara på ena sidan av ett långbord, för att underlätta serveringen, men också för att man kan tänka sig att alla kunde se ut över salen. På bordet finns lergrytor på trefot, glas och trä- eller tenntallrikar...

Taggar: 

  • Bokrecension

Författare: 

Red. Magnus Gröntoft
Atlantis bokförlag Biskop Brasks måltider Svensk mat mellan medeltid och renässans Följande författare har skrivit olika kapitel: Hedda Gunneng Per Stobaeus Richard Tellström Martin Lind Sofia Gustafsson Markus Lindberg Ann-Charlott Feldt Ådel Vestbö-Franzén Janken Myrdal Marja Hartola Madeleine...

Taggar: 

  • Allmänt

Är det någon som kan hjälpa till att svar på denna fråga? Jag fick en fråga om Magnus Gabriel De la Gardie: han påstås ha varit den största importören av marsipan i 1600-talets Sverige. Vet ni om det stämmer, om han "bara" importerade för eget bruk eller också sålde marsipan? Har du något svar kan...

Taggar: 

Prenumerera på biskop Brask